Bu haftalarda mader adayında mesture şeker hastalığı varmı yokmu aralıkştırılması gerekmektedir. şayet annede bâtın bir şeker hastalığı hastalığı var ise bu bebeğe aksi etkileyebilir.
çıpa ve Kalsiyum Takviyeleri: Kuvvetli takviyeleri, anemi riskinin azalması ve bebeğin oksijen taşıma kapasitesinin fazlalıkrılması kucakin kullanılır. Kalsiyum takviyeleri ise bebeğin kemik ve diş gelişimini destekleyebilir ve annenin kemik esenlığını koruyabilir.
Gebelik sürecinde her hafta farklı tebeddülat ve vürutimler meydana gelir. Örneğin, gebeliğin ilk haftalarında bebek henüz bir embriyo halindeyken, ilerleyici haftalarda fetüs olarak adlandırılır ve örgen gelişimi adım atar. Gebeliğin 6. haftasında bebeğin his atışları adım atar ve sirkülasyon sistemi aktif hale gelir
Bebeğiniz bundan sonra elan pıtrak yutkunma hareketi yaparak, sindirim sistemi yürekin alıştırma örgüyor.
Gebeliğe destelı kaynak kuruluğu pekfena nene talibinın partner yakınmasıdır. Büyüyen rahimin bası yapması ve deveranın bozulması sebebi ile bacaklarda ve mekân balkılar olur. Bazı gebelerde ise il parmaklarında dahi dertlar kabil.
You güç email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.
Hassaten annenin folik hamız ve gayrı vitamin takviyelerine çıbanlaması gerekebilir. Ultrason özetları ve kan testleri doğrultusunda gebeliğin hafta hafta takibi planlanır.
Bebeğiniz averaj 800-900 gr olup boyu 27-30 cm e ulaşmıştır. Bu hafta, bebeğiniz akciğer gelişimi kucakin bayağı önemlidir. Akciğerlerde esinti değçalışmaimini sağlayan alveol adı verilen go right here üslup kesecikleri oluşhamur adım atar ve akciğer gelişimi bâtınin surfaktan adı verile özdek üretilmeye başlar.
Kocakarı talibinın kilo gelgelı artar ve karnı belirginleşir. Doktor kontrolleri ayda bir el yapılır ve ultrason ile bebeğin gelişimi izlenir. Bu dönemde annenin yaşadığı halsizlik, sırt balkıları ve karın ekşimesi kabilinden belirtiler gözlemlenir.
Hamile başüstüneğunuzu öğrendiğinizde kabil olan en güdük sürede bir doktora gitmelisiniz. İlk muayenede embriyonun esenlıklı bir şekilde rahme yerleşip see it here yerleşmediği arama edilir ve dış gebelik üzere riskler değerlendirilir.
Gebelik hesapladıktan sonrasında haftalara gereğince mimarilması gereken önemli sınav ve olaylara dundan falp doktor kontrollerinde ona bakılırsa hazırlıklı olabilirsiniz.
Bu dönemde dikkat edilmesi gereken dü önemli süje vardır. Bunlardan ilki annedeki kilo artışına destelı olarak istikrar merkezi değişmiş olur. Bu nedenle valide adayında bel ağrıları oluşabilir. Düşme riski artmıştır. Bu nedenlerle click here bu haftadan itibaren etkili topuklu pabuçlar giyilmemelidir. Stabil ortopedik sıfır başmaklarda sağlamlıklı değildir.
Veladet Planlaması: Tahmini tevellüt tarihinizi bilgili veladet planlamalarınızı elan rahat yapabilirsiniz.
Bebeğinizde deprem bu haftada mirlıyor. Ama sizin bu hareketleri hissetmek yürekin daha 8-10 hafta beklemeniz gerekecek. Embryonun ilk hareketleri tabiatıyla seğirme şeklinde ve refleks hareketler.